7/23/2012

Δυστύχημα στη Χίο στοίχισε τη ζωή της Μαρίας Πασσαλή

Η Μαρία Πασσαλή, ιδιαίτερα αγαπητό μέλος για όλους μας, δεν είναι πια στη ζωή (όπως με ενημέρωσε άμεσα η Αφροδίτη Καραμανλή που είναι στη Χίο επίσης αυτές τις μέρες για την Πινακοθήκη των Χρωμάτων και συνεργαζόταν μαζί της).


Ήταν στο λεωφορείο στη Χίο που έπεσε σε χαράδρα και κάηκε...


Σήμερα στο Express.gr:
http://www.express.gr/news/ellada/629243oz_20120723629243.php3

"Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός τραγικού δυστυχήματος με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χίου, που έπεσε σε χαράδρα και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες, στις 8.30 το πρωί, μεταξύ των χωριών Παντικίου και Συκιάδας.
Το λεωφορείο εκτελούσε το παραπάνω δρομολόγιο, όταν για άγνωστη έως στιγμής αιτία κοντά στη Συκιάδα ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει περίπου 20 μέτρα και να πάρει φωτιά, η οποία επεκτάθηκε στον γύρω χώρο".

ΜΑΡΙΑ  ΓΕΡΑΡΔΗ - ΠΑΣΣΑΛΗ
Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στο “Institute Weder” στη Ζυρίχη της Ελβετίας από το 1973 ως το 1978. Λιθογραφία στο Ερευνητικό Κέντρο Χαρακτικής Νεάπολης Θεσσαλονίκης με τον Ruud Matthes και την Erika Gutenschawager από το 1998 έως το 2001και ελεύθερες σπουδές στην ενδυματολογία, μεταξοτυπία, κεραμική και ψηφιδωτό. Διδάσκει ζωγραφική και χαρακτική από το 2001 στο εργαστήρι Τεχνών του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2005 δημιούργησε την Ομάδα Διάδοσης Έρευνας Χαρακτικής (ΟΔΕΧ). Είχε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του Εργαστηρίου των Μεστών της Χίου, που πρόσφατα παρουσίασε σημαντική διεθνή δραστηριότητα και επιτυχία. Με ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε πινακοθήκες (Πινακοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης, Πινακοθήκη Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Πινακοθήκη Χίου, Κυπριακή Πρεσβεία – Σπίτι της Κύπρου) και σε ιδιωτικές συλλογές.







7/20/2012

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ" ΤΟΥ ΣΚΕΤΒΕ


http://issuu.com/sketbe/docs/texnis_ixni_4_layout

Διαβάστε on line το νέο τεύχος του καλοκαιριού του περιοδικού του ΣΚΕΤΒΕ: "Τέχνης Ίχνη".

http://issuu.com/sketbe/docs/texnis_ixni_4_layout