2/23/2013

ΕΚΘΕΣΗ Χ. ΤΣΙΝΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΟΤΕ


Από 25 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου στις προθήκες τού ισόγειου εκθεσιακού χώρου «Πρατήριο Επικοινωνίας ΟΤΕ» τού Κεντρικού Τηλεπικοινωνιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επί της Καρόλου Ντηλ παρουσιάζει εργασίες του ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ, από μια ενότητα που ανήκει σε ένα ευρύτερο σύνολο έργων.


Γεννημένος το 1974 στη Θεσσαλονίκη, θα φοιτήσει σε αγγλόφωνο σχολείο, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και θα εγκατασταθεί σε ηλικία 16 ετών στο Fort Lauderdale της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί έχει δάσκαλο τον Leon Bryant. Το 1992, θα φοιτήσει στη σχολή Καλών Τεχνών της Βοστώνης με υποτροφία και θα επιδοθεί, εκτός από τη ζωγραφική και στη γλυπτική, ενώ ταυτόχρονα θα συνεργαστεί με τοπικές εφημερίδες ως σκιτσογράφος. Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με διακεκριμένους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, ενώ έχει φιλοτεχνήσει έργα για διάσημες προσωπικότητες του Ελλαδικού χώρου.


Ο “Christos” συνδυάζει τα καρτουνίστικα στοιχεία με τη λεπτομερή και, πολλές φορές ιδιόμορφη, απεικόνιση ετερόκλητων συμβόλων, της γυναικείας φιγούρας, μεταλλαγμένων ζώων, θρησκευτικών αναφορών, καθώς και στοιχείων εμπνευσμένα από την αστική κουλτούρα. Κυρίαρχο ρόλο στα έργα του έχει η γυναικεία μορφή που συχνά ενσαρκώνεται από χαριτωμένα σκανδαλιάρικα κοριτσάκια, και άλλοτε μεταμορφώνεται σε femme fatale. Γενικά εφράζει με ιδιότυπο ύφος στοιχεία σουρεαλισμού, με συχνές αναφορές στην Αμερικανική pop κουλτούρα, ενώ παράλληλα πραγματεύεται την επιστροφή σε μεθόδους και τεχνικές τις κλασσικής ζωγραφικής.

Έχει κάνει 4 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πλήθος ομαδικές στην Ελλάδα, Η.Π.Α., Αυστραλία, Ιταλία


Έργα τού Χρήστου Τσιντσάρη βρίσκονται στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και σε ιδιωτικές συλλογές σε Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου